U zavisnosti od toga da li Vaše radno mesto podrazumeva vlažno okruženje ili tokom obavljanja svog posla stojite u vodi, možete napraviti izbor zaštitne obuće. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica i pitanja možete kontaktirati  stručni tim Novateksa.

Vodoodbojna obuća

Ova obuća nosi oznaku WRU (Water resistant upper) i ta zaštitna obuća je sertifikovana i zadovoljava evropske standarde vodoodbojnosti.
Treba naglasiti da vodoodbojnost nije isto što i vodootpornost. Vodoodbojna radna obuća zadržava vodoodbojnost u zavisnosti od kapaciteta samog gornjišta obuće da primi, odbije i zadrži vodu. Gornjište radne obuće je ne retko tretirano sredstvima za povećanje vodoodbojnih karakteristika. Iz tog razloga da bi Vaša radna  vodoodbojna cipela i narednog dana zadržala svoje karakteristike morate je pravilno održavati. Nakon obavljenog posla obuću je potrebno dobro osušiti i namazati nekim preparatom za održavanje obuće. Na taj način će Vaša obuća štititi stopalo pri obavljanju poslova u vlažnim uslovima.

Vodootporna obuća

Ova obuća nosi oznaku WR (Water resistant). Vodootporna ili vodonepropusna obuća podrazumeva da će Vaša stopala ostati suva u radnim uslovima u kojima stojite u vodi. Vodootporna radna obuća ima vodoodbojno gornjište i unutrašnju vodonepropusnu (ali paropropusnu postavu) ili potpuno vodonepropusno gornjište (najčešće od PVC materijala).
Pored radnih vodootpornih cipela u ovu kategoriju obuće spadaju i gumene i PVC čizme.