Odeća specijalne namene podrazumeva odeću proizvedenu po specijalnim standardima. Odnosno namenjena je specifičnim poslovima i zanimanjima. Norme propisuje Međunarodna organizacija za standardizaciju. Vrlo su visoki standardi i propisi koje je neophodno ispoštovati u proizvodnji ove odeće.

Opasna radna sredina, specifični uslovi na radu, rad u rudniku ili labaratoriji, na visini ili hladnjači zahteva specijalnlu odeću. Postoje standardi za svaku delatnost, pa tako i za izradu odeće specijalne namene

Odeća specijalne namene - pogledajte asortiman

Pluto polikombinezon -  Prijatnog je kroja, otporan na prosecanje motornom testerom. Tregeri se podešavaju plastičnim kopčama, džep na grudima se zatvara zipom. Odelo je dostupno u veličinama 46-68.

Pluto komplet- komplet jakna i polukombinezon. Materijal je sastavljen od poliamida (53%) i pamuka(47%). Postava je sastavljena od poliestera (68%) i polipropilena (32%). Jakna ima produžena leđa i ventilaciju pozadi.

Vermont jakna - Ova jakna je namenjena radnicima u hladnjačama. Ima ojačani rameni deo, džep za telefon, zatvaranje pomoću zipa i drikera. Izrađena od mešavine poliestera (80%) i pamuka (20%). Otporna je na temperature do -40°C.

Pantalone za sekače- Ovo su radne pantalone namenjene sekačima i drvosečama. Poseduju zaštitnu mrežicu na kolenima i veliki broj džepova. Pogodne su ja radnike javnih komunalnih preduzeća.

Petrol C zaštitno odelo - Najbolja odeća za zaštitu od toplotnih rizika. Koriste je zavarivači, a takođe ova odeća ima primenu i u pogonima hemijske industrije, rafinerijama itd.

Fypro 440 - četvoroslojno vatrogasno odelo za prilaz vatri. Spoljašnji sloj je od nomex-a, koji je otporan na vatru, vodu i ulje. Ispod spoljašnjeg sloja se nalazi barijera za vlagu. Ona je napravljena od kombinacije vodootpornog materijala i poliuretana. Konac upotrebljen u šivenju odela je 100% aramidni.

Novateks ima veliku ponudu odela za specijalne namene. Celokupnu ponudu pogledajte na našem sajtu, ili nas kontaktirajte putem telefona. Naša firma Novateks je tu za sva vaša pitanja. 

Birajte uvek najbolju zaštitnu opremu, jer štitite sebe! - Pozovite nas 060/6233-935; 033/261-21-21